Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

SolarLeaks site: Πουλά κλεμμένα δεδομένα από το hack της SolarWinds;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

Ένα site με το όνομα “SolarLeaksισχυρίζεται ότι πουλά δεδομένα που έχουν κλαπεί από τις εταιρείες που παραβιάστηκαν από την επίθεση στη SolarWinds.

Τον Δεκέμβριο έγινε γνωστό ένα hack στην εταιρεία SolarWinds, το οποίο οδήγησε σε supply chain επίθεση που επηρέασε 18.000 πελάτες.

Το περιστατικό ερευνάται ακόμα και οι ειδικοί ασφαλείας δεν έχουν δώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με τον πιθανό φορέα της επίθεσης. Ωστόσο, εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και το FBI, η CISA και η NSA έχουν πει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται πιθανότατα μια ρωσική κρατική hacking ομάδα, που στόχευε στην κλοπή cloud data, όπως email και αρχεία.

Χθες, εμφανίστηκε το Solarleaks website (solarleaks[.]net), το οποίο ισχυρίζεται ότι πουλά δεδομένα που κλάπηκαν από τις Microsoft, Cisco, FireEye και SolarWinds, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης supply chain επίθεσης. Αυτές οι εταιρείες αποτελούν επιβεβαιωμένα θύματα του hack.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του site, μεταξύ άλλων, πωλείται ο source code και τα repositories της Microsoft για 600.000 $. Δεν είναι σίγουρο αν το site λέει την αλήθεια, αλλά η Microsoft είχε επιβεβαιώσει ότι υπήρξε παραβίαση του source code της.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αφήστε μια Aπάντηση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Malwarebytes: Υπέστη κυβερνοεπίθεση από τους χάκερς της SolarWinds!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Η Malwarebytes δήλωσε ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση από την ίδια hacking ομάδα που φέρεται να «χτύπησε» την εταιρεία software “SolarWinds”. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η κυβερνοεπίθεση δεν σχετίζεται με το περιστατικό ασφαλείας που σημειώθηκε στην SolarWinds, καθώς η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί κανένα software της SolarWinds στο εσωτερικό της δίκτυο.

Η εταιρεία ασφαλείας ανέφερε ότι οι εισβολείς παραβίασαν τα εσωτερικά της συστήματα εκμεταλλευόμενοι ένα αδρανές προϊόν προστασίας email στο Office 365 tenant. Επιπλέον, η Malwarebytes επεσήμανε ότι ενημερώθηκε για την κυβερνοεπίθεση, στις 15 Δεκεμβρίου, από το Microsoft Security Response Center (MSRC), το οποίο εντόπισε ύποπτη δραστηριότητα που συσχετιζόταν με το αδρανές Office 365 security app.

Εκείνη την περίοδο, η Microsoft εξέταζε τις υποδομές του Office 365 και Azure για σημάδια κακόβουλων εφαρμογών που δημιουργήθηκαν από τους χάκερς της SolarWinds, που είναι γνωστοί ως UNC2452 ή Dark Halo.

Όπως αναφέρει το ZDNet, η Malwarebytes επεσήμανε ότι μόλις έμαθε για την παραβίαση, ξεκίνησε να διεξάγει εσωτερική έρευνα για να προσδιορίσει σε τί κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση οι χάκερς. Συγκεκριμένα, ο Marcin Kleczynski, συνιδρυτής και τρέχων διευθύνων σύμβουλος της Malwarebytes δήλωσε τα ακόλουθα: «Μετά από μια εκτενή έρευνα, διαπιστώσαμε ότι οι εισβολείς απέκτησαν πρόσβαση σε ένα περιορισμένο μόνο σύνολο εσωτερικών email της εταιρείας.»

Δεδομένου ότι οι ίδιοι χάκερς παραβίασαν την SolarWinds και στη συνέχεια προσπάθησαν να «μολύνουν» το software της εταιρείας εισάγοντας το Sunburst malware σε ορισμένες ενημερώσεις για την εφαρμογή SolarWinds Orion, ο Kleczynski επεσήμανε ότι πραγματοποίησε επίσης έναν πολύ ενδελεχή έλεγχο σε όλα τα προϊόντα και τον πηγαίο κώδικα, αναζητώντας οποιοδήποτε σημάδια παραβίασης ή προηγούμενης επίθεσης στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο δημιουργός του PUBG σχεδιάζει IPO αξίας $27,2 δισεκατομμυρίων!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Ο δημιουργός του PUBG, Kim Chang-han, σχεδιάζει IPO (Αρχική Δημόσια Προσφορά ή εισαγωγή στο χρηματιστήριο) η οποία αναμένεται να αγγίξει έως και τα 27,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Kim έχει χαρακτηριστεί «διάνοια» των υπολογιστών, κερδίζοντας εθνικούς διαγωνισμούς coding στη Νότια Κορέα τη δεκαετία του 1980. Συγκεκριμένα, κέρδισε σε ηλικία 10 ετών έναν διαγωνισμό προσωπικών υπολογιστών, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Επιστημών της Νότιας Κορέας, και διεκδίκησε πολλά άλλα εθνικά βραβεία coding.

Το 2009 συνίδρυσε την Ginno Games, ενώ συμμετείχε και σε άλλες δύο startups.

Ωστόσο, το 2014 ο Kim έφτασε στο χαμηλότερο σημείο επιτυχίας της ζωής του. Ειδικότερα, απέλυσε το ένα τρίτο των υπαλλήλων που εργάζονταν στην gaming startup του. Επιπλέον, από το 2000, δημιούργησε τρία multiplayer online games σε τρεις startups, που όλα τελικά απέτυχαν. Ο Kim ανέφερε ότι εκείνη ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής του.

Ένα χρόνο μετά, πούλησε την εταιρεία του στη σημερινή Krafton Inc., στην οποία προσχώρησε ως εκτελεστικός παραγωγός. Τότε η τύχη του Kim άρχισε να αλλάζει. Ως τελευταία προσπάθεια επιτυχίας στην επιχείρηση, αποφάσισε να αναπτύξει ένα online battle game, όπου οι παίκτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε ένα συνεχώς συρρικνούμενο πεδίο μάχης.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Slack: Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη μετατροπή σε Emoji

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Τα Emoji είναι παντού πλέον. Σε πολλές εφαρμογές – όπως το Slack – δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα απλό emoticon βασισμένο σε κείμενο όπως “:)” ή “:D” χωρίς να μεταφραστεί αυτόματα σε μια μικροσκοπική εικόνα emoji. Ευτυχώς, το Slack σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στο desktop ή στον web client. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις που χρειάζονται.

Πρώτα, θα πρέπει να ανοίξετε το “Slack Preferences”. Προς το παρόν, φαίνεται ότι δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στο Slack για κινητά, επομένως θα σας μιλήσουμε μόνο για τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε από το desktop ή από τον web client του Slack. Στην εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας των Windows, κάντε κλικ στο κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε File > Preferences. Ή μπορείτε να πατήσετε Ctrl + Comma.

Στην εφαρμογή Slack για Mac ή εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή σε web browser, κάντε κλικ στο όνομα του workspace στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε “Preferences”. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Command + Comma στο Mac για να ανοίξετε τα “Preferences”.

Στο μενού “Preferences”, επιλέξτε “Messages & media” από το sidebar.

Στα preferences “Messages and media”, κάντε scroll προς τα κάτω στην ενότητα “Emoji” και καταργήστε την επιλογή από το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο “Convert my typed emoticons into emoji”.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Best Of Network

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ6 mins ago

Κορωνοϊός: 144 νέα εμβολιαστικά κέντρα από σήμερα στη χώρα μας – 6 δόσεις από κάθε φιαλίδιο

144 νέα εμβολιαστικά κέντρα σε δημόσιες δομές της Πρωβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μπαίνουν από σήμερα στη μάχη του εμβολιασμού. Αξίζει να...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ49 mins ago

Εστίαση, σχολεία και χιονοδρομικά: Σχέδια και σενάρια για τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα

Παρότι κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους πως είναι ακόμη νωρίς για περαιτέρω χαλάρωση, τα αρμόδια υπουργεία αλλά και οι...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ50 mins ago

Κορωνοϊός-Γερμανία: Ακόμη 1.148 ασθενείς κατέληξαν σε 24 ώρες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 15.974 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.068.002, δείχνουν σήμερα...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ60 mins ago

Σεξουαλική παρενόχληση: Δημοσιογράφος καταγγέλλει πρώην υφυπουργό- «Με κυνηγούσε γύρω από το τραπέζι»

Η κατάθεση ψυχής της Σοφίας Μπεκατώρου έδωσε θάρρος σε πολλές γυναίκες να εξομολογηθούν την τραυματική τους εμπειρία όταν έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης....

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 hour ago

Πέντε ανήλικοι προσπάθησαν να αποδράσουν από τη φυλακή του Αυλώνα

Πέντε ανήλικοι κρατούμενοι επιχείρησαν να αποδράσουν από τις φυλακές του Αυλώνα σήμερα τα ξημερώματα, ωστόσο η προσπάθειά τους έγινε αντιληπτή...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ NEWSWAY ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ