Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς να ενεργοποιήσετε μια επέκταση στο Incognito Mode του Chrome

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

Από προεπιλογή, ο Google Chrome δεν εκτελεί επεκτάσεις σε Incognito mode, επειδή ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο το απόρρητό σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να δώσετε την άδεια οι επεκτάσεις να τρέχουν και σε incognito mode, είναι εύκολο να το κάνετε. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε.

Αρχικά, ανοίξτε τον “Chrome”. Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Extensions” στη γραμμή εργαλείων (toolbar), το οποίο μοιάζει με ένα κομμάτι παζλ. Όταν εμφανιστεί το μενού, επιλέξτε το “Manage extensions”.

Αν δεν βλέπετε ένα κουμπί σαν παζλ στη γραμμή του μενού, κάντε κλικ στο κουμπί με τις τρεις κάθετες κουκκίδες και επιλέξτε το More tools > Extensions από το μενού.

Όταν εμφανιστεί η καρτέλα Extensions, εντοπίστε το όνομα της επέκτασης που θέλετε να ενεργοποιήσετε στην κατάσταση Incognito mode και κάντε κλικ στο κουμπί “Details” δίπλα της.

Στη σελίδα λεπτομερειών της επέκτασης, κάντε scroll προς τα κάτω και εντοπίστε την επιλογή “Allow in incognito”. Κάντε κλικ στο κουμπί δίπλα της για να την ενεργοποιήσετε.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αφήστε μια Aπάντηση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Slack: Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη μετατροπή σε Emoji

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Τα Emoji είναι παντού πλέον. Σε πολλές εφαρμογές – όπως το Slack – δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα απλό emoticon βασισμένο σε κείμενο όπως “:)” ή “:D” χωρίς να μεταφραστεί αυτόματα σε μια μικροσκοπική εικόνα emoji. Ευτυχώς, το Slack σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στο desktop ή στον web client. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις που χρειάζονται.

Πρώτα, θα πρέπει να ανοίξετε το “Slack Preferences”. Προς το παρόν, φαίνεται ότι δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στο Slack για κινητά, επομένως θα σας μιλήσουμε μόνο για τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε από το desktop ή από τον web client του Slack. Στην εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας των Windows, κάντε κλικ στο κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε File > Preferences. Ή μπορείτε να πατήσετε Ctrl + Comma.

Στην εφαρμογή Slack για Mac ή εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή σε web browser, κάντε κλικ στο όνομα του workspace στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε “Preferences”. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Command + Comma στο Mac για να ανοίξετε τα “Preferences”.

Στο μενού “Preferences”, επιλέξτε “Messages & media” από το sidebar.

Στα preferences “Messages and media”, κάντε scroll προς τα κάτω στην ενότητα “Emoji” και καταργήστε την επιλογή από το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο “Convert my typed emoticons into emoji”.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Malware FreakOut: Μολύνει “Linux hosts” που τρέχουν ευάλωτα software

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Μια ενεργή κακόβουλη καμπάνια στοχεύει επί του παρόντος συσκευές Linux που τρέχουν software με κρίσιμες ευπάθειες. Ο σκοπός της είναι να μολυνθούν συστήματα που τρέχουν ευάλωτες εκδόσεις του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος TerraMaster, του Zend Framework (Laminas Project) ή του Liferay Portal με το malware FreakOut, βοηθώντας στην ανάπτυξη μιας ευρείας καμπάνιας κυβερνοεπιθέσεων.

Χτυπώντας” unpatched συστήματα Linux

Ο κοινός λόγος που και οι τρεις λύσεις software είναι στόχος της τρέχουσας καμπάνιας του FreakOut είναι ότι όλες έχουν μια μεγάλη βάση χρηστών και εξακολουθούν να είναι ευάλωτες σε κάποια ευπάθεια.

Το Zend Framework είναι μια συλλογή επαγγελματικών πακέτων PHP που καλύπτουν πάνω από 570 εκατομμύρια εγκαταστάσεις. Η έκδοση 3.0.0, ωστόσο, έχει ένα κρίσιμο σφάλμα (CVE-2021-3007) που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να επιτευχθεί απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα.

Το Liferay Portal είναι μια πλατφόρμα για προγραμματιστές Java για τη δημιουργία υπηρεσιών, user interfaces, την προσαρμογή εφαρμογών ή για την υλοποίηση έτοιμων. Όλες οι ανοιχτού κώδικα εκδόσεις Community πριν από την 7.2.1 έχουν μια κρίσιμη ευπάθεια (CVE-2020-7961) που επιτρέπει την απομακρυσμένη εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook Messenger vs WhatsApp: Ποιο είναι χειρότερο για το απόρρητο;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Τις τελευταίες μέρες, το WhatsApp έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων, λόγω των ζητημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με το απόρρητο των χρηστών. Ωστόσο, αυτό το σκάνδαλο έστρεψε την προσοχή και στις πρακτικές αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων άλλων εφαρμογών του Facebook. Για παράδειγμα, το Facebook Messenger, ένα από τα πιο δημοφιλή chat apps έχει, επίσης, κατακριθεί για τον τρόπο που διαχειρίζεται το απόρρητο των χρηστών του.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή παρακολουθεί την ακριβή τοποθεσία, διαβάζει τα προσωπικά μηνύματα και σαρώνει το ημερολόγιο.

Ο ειδικός ασφαλείας και ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας Digital Barriers, Zak Doffman, μίλησε πρόσφατα για τους ανησυχητικούς όρους απορρήτου του Facebook Messenger.

Ο Doffman δεν δίστασε να πει ότι η συλλογή δεδομένων του Messenger είναι “πολύ πιο ανησυχητική” από αυτή του WhatsApp.

Την περασμένη εβδομάδα, το WhatsApp δέχτηκε πολλές αρνητικές κριτικές λόγω των αλλαγών στους όρους υπηρεσίας, που του επιτρέπουν να μοιράζεται περισσότερα δεδομένα χρηστών με το Facebook.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Best Of Network

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ33 mins ago

Θα συνεχίσουν την επιθετική πολιτική κατά της Κίνας οι ΗΠΑ

Η επόμενη διευθύντρια των αμερικανικών Υπηρεσιών Πληροφοριών (DNI) Αβρίλ Χέινς δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα παραμείνει «απολιτική» και θα αποκαταστήσει την...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ37 mins ago

Ζήτημα ωρών η αλλαγή εξουσίας στις ΗΠΑ: Όλα έτοιμα για την ορκωμοσία Μπάιντεν – Πού θα είναι ο Τραμπ;

Ζήτημα ωρών είναι πλέον η αλλαγή της εξουσίας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ενόσω ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται αύριο να...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 hour ago

Αρχαία ναυάγια και άλλα ευρήματα εντοπίστηκαν στο βυθό της Κάσου

Ναυάγιο της Ρωμαϊκής περιόδου του 2ου-3ου αι. π.Χ. αποτελεί ένα μονάχα από τα αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν στο βυθό...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 hour ago

Νεφώσεις την Τετάρτη και άνοδος της θερμοκρασίας – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος σε αρκετές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 hour ago

Έρευνα της Alco για τους εργαζόμενους – 6 στους 10 δηλώνουν απαισιόδοξοι για την αμοιβή τους

Βαρύ «πλήγμα» στο εισόδημα των εργαζομένων στο ιδιωτικό τομέα έχει επιφέρει η πανδημία, καθώς το 56% των εργαζόμενων δηλώνει ότι...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ NEWSWAY ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ