Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Paulo Coelho:Η αγάπη δεν είναι συνήθεια, καθήκον ή χρέος.Η αγάπη είναι…αγάπα και μη ρωτάς πολλά, μονάχα αγάπα

Δημοσιεύθηκε

στις

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης , η 14η Δεκεμβρίου… Αλήθεια, εσείς πότε είπατε τελευταία φορά αυτή τη μαγική φράση “σ`αγαπώ” (και να το εννοείτε);

Δεν πιστεύω στις παγκόσμιες ημέρες, ίσως γιατί θεωρώ πως κάθε μέρα πρέπει να γιορτάζουμε και να εκτιμάμε κάποια μοναδικά συναισθήματα… Μπορώ να πω, όμως, πως η σημερινή μέρα είναι μία καλή ευκαιρία για να θυμηθούμε πως κάπου “υπάρχει” η ανιδιοτελής αγάπη και να συμβάλλουμε στην επίτευξη της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο ο καθένας μας…

O Paulo Coelho είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας. Όλα τα μυθιστορήματά του – ιδίως ο ”Αλχημιστής”, “Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει” και “’Εντεκα λεπτά”, έχουν γίνει παγκόσμια best seller. Η φιλοσοφία του, οι ιδέες και τα θέματα που καλύπτουν τα έργα του, αγγίζουν τις επιθυμίες εκατομμυρίων αναγνωστών.

Εκείνος μίλησε με λόγια καρδιάς για την αγάπη…

Γι’αυτήν την αρετή, γι’αυτό το υπέροχο συναίσθημα έντονης στοργής και αφοσίωσης που σε κάνει να πιστεύεις πως όλος ο κόσμος σου ανήκει!

Συγκέντρωσα μερικά αποφθέγματά του και σας τα παραθέτω… Και… ας μην ξεχνάμε πως “η αγάπη δεν είναι συνήθεια, καθήκον ή χρέος. Η αγάπη είναι, αγάπα και μη ρωτάς πολλά, μονάχα αγάπα.”

“Η αγάπη ποτέ δεν εμποδίζει έναν άνθρωπο ν’ακολουθήσει τον Προσωπικό Μύθο του. Όταν κρύβει κάτι τέτοιο, τότε δεν πρόκειται για την αληθινή Αγάπη, εκείνη που μιλά τη Γλώσσα του κόσμου.”

Ο Αλχημιστής

“Όλοι ξέρουν να αγαπούν, αφού γεννήθηκαν με αυτό το χάρισμα. Μερικοί το κάνουν καλά απ’τη φύση τους, αλλά η πλειονότητα πρέπει να το μάθει από την αρχή, να ξαναθυμηθεί το πώς αγαπάμε, και όλοι – χωρίς εξαίρεση- πρέπει να ρίξουν στην πυρά τα συναισθήματα του παρελθόντος τους, να ξαναζήσουν κάποιες χαρές και πόνους, να πέσουν και να ξανασηκωθούν, μέχρι να καταφέρουν να βρουν το νήμα που υπάρχει πίσω από κάθε νέα συνάντηση. Ναι, νήμα υπάρχει.” ‘

Εντεκα λεπτά

“Ρισκάροντας να αποτύχεις, να απογοητευτείς, να αποθαρρυνθείς, χωρίς όμως ποτέ να πάψεις να αναζητάς την αγάπη. Όποιος δεν παραιτηθεί από την αναζήτηση, θα νικήσει.” Μπρίντα

“Η αγάπη δεν είναι συνήθεια, καθήκον ή χρέος. Η αγάπη είναι. Αγάπα και μη ρωτάς πολλά. Μονάχα αγάπα.”

Η μάγισσα του Πορτομπέλο

“Η αγάπη δε θέτει πολλά ερωτήματα, γιατί αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, αρχίζουμε και να φοβόμαστε. Είναι ένας ανεξήγητος φόβος. Γι’ αυτό δεν κάνουμε ερωτήσεις, αλλά ενεργούμε. Ρισκάρουμε.”

Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα κι έκλαψα

“Σ’αγαπώ, επειδή είδα ένα όνειρο, συνάντησα ένα βασιλιά, πούλησα κρύσταλλα, διέσχισα την έρημο, οι φυλές κήρυξαν πόλεμο και βρέθηκα κοντά σ’ένα πηγάδι για να μάθω πού έμενε ένας αλχημιστής. Σ’αγαπώ γιατί όλο το σύμπαν συνωμότησε για να βρεθώ κοντά σου.”

Ο αλχημιστής

“Θα μιλήσω για αγάπη. Αυτός ήταν πάντα ο σκοπός της ζωής μου : να αφήσω την αγάπη να εκδηλωθεί μέσα μου χωρίς φραγμούς, να γεμίσει τα λευκά κενά μου, να με κάνει να χορέψω, να χαμογελάσω, να δώσω νόημα στη ζωή μου, να προστατεύσω το γιο μου, να έρθω σε επαφή με τον ουρανό, με άντρες και γυναίκες, με όλους όσοι βρέθηκαν στο δρόμο μου.”

Η μάγισσα του Πορτομπέλο

“Η αγάπη είναι πάντα καινούρια. Δεν έχει σημασία αν αγαπάς μία, δύο, τρεις, δέκα φορές στη ζωή σου – βρίσκεσαι πάντα μπροστά σε μια άγνωστη κατάσταση. Η αγάπη μπορεί να μας οδηγήσει στην κόλαση ή στον παράδεισο, αλλά πάντα μας οδηγεί κάπου. Πρέπει να τη δεχόμαστε, γιατί τρέφεται από την ύπαρξή μας.”

Στις όχθες το ποταμού Πιέδρα κάθισα κι έκλαψα

“Πολλοί άνθρωποι δεν τολμούν να αγαπήσουν, επειδή διακυβεύουν πολλά πράγματα, πολύ μέλλον και παρελθόν.”

Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει

“Μια μέρα, η αγάπη θα γίνεται αποδεκτή από όλες τις καρδιές και η τρομερότερη ανθρώπινη εμπειρία, η μοναξιά, που είναι χειρότερη από την πείνα, θα εξοριστεί από προσώπου Γης.”

Οι Βαλκυρίες

“Η αγάπη δεν είναι ούτε μικρή ούτε μεγάλη, είναι μονάχα αγάπη. Δεν μπορείς να μετρήσεις ένα συναίσθημα όπως μετράς ένα δρόμο. Αν το κάνεις αυτό, θα αρχίσεις να το συγκρίνεις με αυτά που σου έχουν διηγηθεί ή με εκείνο που περιμένεις να βρεις. Έτσι, το μόνο που θα κάνεις θα είναι να ακούς μια ιστορία αντί να ακολουθείς το δικό σου δρόμο.”

Άρθρα- Σημειώσεις σε αεροδρόμια

“Η πνευματική εμπειρία είναι πάνω απ’όλα ένα πρακτικό πείραμα αγάπης. Και στην αγάπη δεν υπάρχουν κανόνες. Μπορούμε να προσπαθήσουμε ν’ακολουθήσουμε τα εγχειρίδια, να ελέγξουμε την καρδιά μας, να έχουμε μια στρατηγική συμπεριφοράς, όλα αυτά ωστόσο είναι ανοησίες. Η καρδιά αποφασίζει και ό,τι αποφασίζει είναι νόμος.”

Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα κι έκλαψα

“Είναι σημαντικό να αποδεσμευόμαστε από κάποια πράγματα. Να τα αφήνουμε. Να λυτρωνόμαστε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κανείς δεν παίζει με σημαδεμένη τράπουλα, μερικές φορές κερδίζουμε και μερικές χάνουμε. Μην ελπίζετε να σας δώσουν κάτι πίσω, να αναγνωρίσουν τις προσπάθειές σας, να ανακαλύψουν τη μεγαλοφυία σας, να κατανοήσουν την αγάπη σας.” Ζαχίρ

“Η μαγική στιγμή είναι η στιγμή που ένα “ναι” ή ένα “όχι” μπορεί ν’αλλάξει όλη μας την ύπαρξη.”

Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα κι έκλαψα

“’Επρεπε να τη χάσω για να καταλάβω ότι η γεύση των πραγμάτων που ξαναβρίσκουμε είναι το πιο γλυκό μέλι.”

Ζαχίρ

“Ο έρωτας δεν έφερνε ποτέ την ευτυχία. Το αντίθετο μάλιστα, είναι πάντα πηγή ανησυχίας, πεδίο μάχης, νύχτες αγρυπνίας στις οποίες αναρωτιόμαστε αν κάνουμε το σωστό. Ο πραγματικός έρωτας είναι έκσταση και συνάμα αγωνία.”

Η μάγισσα του Πορτομπέλο

“Δεν υπάρχει ήρεμη αγάπη. Όποιος αγαπά είναι χαμένος. Δε θα μπορεί να θυμηθεί ούτε μια στιγμή που η αγάπη να του έχει φέρει γαλήνη. Θα νιώθει συνέχεια αγωνία, έκσταση, έντονη χαρά και βαθιά θλίψη.”

Βαλκυρίες

“Oι ερωτευμένοι επηρεάζουν το χώρο γύρω τους.”

Η μάγισσα του Πορτομπέλο

“Μερικές φορές, προσπαθούμε να σκλαβώσουμε όλα όσα αγαπάμε, λες και ο εγωισμός είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τον κόσμο μας σε ισορροπία.”

`Αρθρα – Στα βάθη της καρδιάς

“Αν γνωρίζεις την αγάπη, γνωρίζεις επίσης την Ψυχή του Κόσμου που αποτελείται από αγάπη.” Ο αλχημιστής

“Όποιος ερωτεύεται χωρίς να λάβει υπόψη το κοινό καλό, θα αγωνιά συνεχώς μη βλάψει τους συντρόφους του, μην εκνευρίσει τον καινούριο του έρωτα, μη χάσει όλα όσα έχει χτίσει.”

Η μάγισσα του Πορτομπέλο

“Ρωτούσε τί ήταν η “συνάντηση”, κι εκείνος απαντούσε συνέχεια το ίδιο: ένας τρόπος να ξαναβρούμε την αγάπη.” Ζαχίρ

ΠΗΓΗ :
www.newsone.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συρρίκνωση ρεκόρ για την οικονομία της Ευρωζώνης στο δεύτερο τρίμηνο

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟ

Τη μεγαλύτερη ιστορικά συρρίκνωσή της σημείωσε η οικονομία της Ευρωζώνης στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε απρόσμενα ελαφρά τον Ιούλιο.

Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 12,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Η μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ από το 1995, όταν άρχισαν οι σχετικές σειρές στοιχείων, συνέπεσε με τα περιοριστικά μέτρα για την COVID -19, η χαλάρωση των οποίων ξεκίνησε σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης από τον Μάιο. Η συρρίκνωση ήταν λίγο μεγαλύτερη σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς για μία πτώση 12% και ήρθε σε συνέχεια της μείωσης του ΑΕΠ κατά 3,6% στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Η Eurostat ανέφερε ότι οι προσωρινές εκτιμήσεις βασίζονται σε πηγές στοιχείων που δεν είναι πλήρεις και υπόκεινται σε περαιτέρω αναθεώρηση. Η επόμενη εκτίμηση για το ΑΕΠ του δεύτερο τριμήνου θα δημοσιευθεί στις 14 Αυγούστου.

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 15% μετά από τη μείωσή του κατά 3,1% στο πρώτο τρίμηνο. Πρόκειται επίσης για τη με διαφορά μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ από το 1995. Από τις χώρες, για τις οποίες είναι διαθέσιμα τα σχετικά στοιχεία (για την Ελλάδα δεν είναι) για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η Ισπανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο (-18,5%), ακολουθούμενη από την Πορτογαλία (-14,1%), τη Γαλλία (-13,8%), ενώ η Λιθουανία κατέγραψε τη μικρότερη πτώση (-5,1%).

Ο πληθωρισμός συνέχισε αντίθετα την ανοδική του τάση, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για επιβράδυνσή του, στηρίζοντας την προσδοκία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι πιθανότατα δεν θα εισέλθει σε αρνητικό έδαφος. Η Eurostat ανακοίνωσε ότι οι τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν 0,4% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο από 0,3% τον Ιούνιο και 0,1% τον Μάιο. Επιτάχυνση σημείωσε και ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των νωπών τροφίμων και της ενέργειας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 1,3% από 1,1% τον Ιούνιο.

Ευρωζώνη: Μεγάλες διαφορές στη πτώση του ΑΕΠ μεταξύ των χωρών – μελών

Τα πλήγματα που επέφερε ο κορωνοϊός στις οικονομίες της Ευρωζώνης ήταν πολύ διαφορετικά, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Η συρρίκνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης κατά 15% (σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019) συγκαλύπτει τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των 10 χωρών (σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα), για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, με την πτώση του ΑΕΠ να κυμαίνεται από 3,7% στη Λιθουανία έως 22,1% στην Ισπανία.

Οι χώρες του Νότου έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες στις οικονομίες τους, οι οποίες είναι έως και διπλάσιες σε σχέση με αυτές της Γερμανίας, ενώ οι χώρες της Βαλτικής έχουν τις χαμηλότερες απώλειες. Μετά την Ισπανία, τη μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ κατέγραψαν η Γαλλία (19%), η Ιταλία (17,3%) και η Πορτογαλία (16,5%), ενώ η πτώση στη Γερμανία ήταν 11,7%. Χαμηλότερη από τον μέσο όρο ήταν η μείωση του ΑΕΠ στο Βέλγιο (14,5%), την Αυστρία (13,3%), την Τσεχία (10,7%) και τη Λετονία (9,6%).

Η Eurostat ανέφερε ότι οι προσωρινές εκτιμήσεις της βασίζονται σε πηγές στοιχείων που δεν είναι πλήρεις και υπόκεινται σε περαιτέρω αναθεώρηση. Η επόμενη εκτίμηση για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου θα δημοσιευθεί στις 14 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ :
www.patrasevents.gr

Συνέχισε να διαβάζεις

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Covid-19: Αυστηρότερο lockdown σε περιοχές της βόρειας Αγγλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟ

Η Βρετανία επέβαλε αυστηρότερο lockdown σε περιοχές της βόρειας Αγγλίας, έπειτα από την αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού, προκαλώντας ανησυχία ότι ένα νέο κύμα του φονικού ιού μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή.

Στο Μάντσεστερ, την μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Αγγλίας, σε τμήματα του δυτικού Γιόρκσιρ και του ανατολικού Λάνκασιρ, περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι κλήθηκαν να μην επισκέπτονται άλλα σπίτια παρότι εξακολουθούν να μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους και στις παμπ, στην εκκλησία ή στο τζαμί μόνοι τους ή με μέλη της οικογένειάς τους.

Στις πληγείσες περιοχές οι κάτοικοι κλήθηκαν να μην συναναστρέφονται πρόσωπα από άλλα νοικοκυριά σε σπίτια ή σε κήπους, σε παμπ, σε εστιατόρια, καφέ, καταστήματα, χώρους λατρείας ή αναψυχής. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 111 ευρώ.

Τα μέτρα, τα οποία επιβλήθηκαν βιαστικά στην αρχή της ετήσιας γιορτής των μουσουλμάνων Έιντ αλ-Άντχα, κρίθηκαν αναγκαία μετά την καταγραφή του υψηλότερου αριθμού νέων κρουσμάτων στη Βρετανία εδώ και πάνω από ένα μήνα.

«Το πρόβλημα με αυτόν τον ιό είναι ότι ευδοκιμεί με τις κοινωνικές επαφές, που κάνουν την ζωή να αξίζει. Κατανοώ πλήρως τις επιπτώσεις αυτού για τον άνθρωπο, αλλά δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο μεταδίδεται ο ιός», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. «Μπορούμε να παρατηρήσουμε αυτό το δεύτερο κύμα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Χάνκοκ.

Ερωτηθείς από το BBC αν το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχεται σε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας ο Χάνκοκ απάντησε: «Όχι ακόμη και είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, προέκυψαν 846 θετικά τεστ για κορονοϊό στη Βρετανία, ο υψηλότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων μετά τις 28 Ιουνίου.

Ο Νιλ Φέργκιουσον, ένας διακεκριμένος επιδημιολόγος στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου Imperial, εξέφρασε την ανησυχία του για την προγραμματισμένη επιστροφή στα σχολεία μετά τις θερινές διακοπές και προειδοποίησε ότι θα πρέπει να αναμένουμε αυστηρότερους ελέγχους αργότερα μέσα στον χρόνο όσο αυξάνονται τα κρούσματα.

«Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις μορφές επαφών μας, να ανακαλέσουμε κάποια από τα μέτρα που ήρθησαν», δήλωσε στο περιοδικό New Statesman, παρότι πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε ένα καθολικό lockdown.

ΠΗΓΗ :
www.patrasevents.gr

Συνέχισε να διαβάζεις

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντεπίθεση Τουλουπάκη μετά από fake news για απόφαση εναντίον της που έσπευσε να υιοθετήσει και ο Αδ. Γεωργιάδης

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟ

Η είδηση αναπαράχθηκε, χθες, σε αρκετές ιστοσελίδες του κυβερνητικού Τύπου, εγείροντας σημαντικά ερωτήματα για καλλιέργεια κλίματος ενόψει της σχετικής συνεδρίασης του Συμβουλίου.

Από τον… χορό δεν μπορούσε να λείπει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έσπευσε να υιοθετήσει και να αναπαράγει τα fake news, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δεν είχε καν… συνεδριάσει.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – ΕΔΩ

Συνέχισε να διαβάζεις