Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Κυκλοφορία στην Ελλάδα της πρώτης Βιο-ομοειδούς Φιλγραστίμης μακράς δράσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η WinMedica, με αίσθημα ικανοποίησης ανακοινώνει την κυκλοφορία της 1ης Βιο-ομοειδούς Φιλγραστίμης μακράς δράσης στην Ελλάδα. Το φάρμακο ενδείκνυται, για τη  μείωση της διάρκειας της ουδετεροπενίας και της συχνότητας εμφάνισης εμπύρετης ουδετεροπενίας σε ενήλικες Ασθενείς που ακολουθούν κυτταροτοξική χημειοθεραπεία, για την αντιμετώπιση κακοήθους νόσου. Η μακρά δράση του φαρμάκου, οφείλεται στην προσθήκη ενός μορίου πολυαιθυλενογλυκόλης (PEG) στη Φιλγραστίμη. H Φιλγραστίμη αυξάνει το μέγεθος του μορίου, μειώνει την κάθαρση του φαρμάκου και παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια δράσής του. Χορηγείται ως μία εφάπαξ δόση ανά κύκλο χημειοθεραπείας και άρα έχει λιγότερη όχληση για τον Ασθενή που θα χρειαζόταν συγκριτικά, όπως προκύπτει από μελέτες, πολύ περισσότερες καθημερινές χορηγήσεις Φιλγραστίμης.

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι  η Βιο-ομοειδής Πεγκυλιωμένη Φιλγραστίμη, είναι ένα υψηλής ποιότητας βιοτεχνολογικό προϊόν, το οποίο αναμένεται να καλύψει με αξιοπιστία τις ανάγκες των Ασθενών και να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Σύστημα Υγείας.

Ο Διευθυντής της Γ Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν Δρ. Βασίλειος Μπαρμπούνης ανέφερε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντική η είσοδος στην ελληνική φαρμακευτική αγορά προϊόντων υψηλής βιοτεχνολογικής αξίας όπως το Βιο-ομοειδές Φιλγραστίμης μακράς δράσης. Το φάρμακο αυτό αναμένεται να προσφέρει στον ασθενή ένα ασφαλές και  αποτελεσματικό όπλο εναντίον της εμπύρετης ουδετεροπενίας, η οποία προκαλείται από την χημειοθεραπεία, μειώνοντας δραστικά με μια μόνο χορήγηση την νοσηρότητα  και τους κινδύνους  της ουδετεροπενίας, αλλά και την δυσφορία από τις πολλαπλές ενέσεις. Η ιατρική κοινότητα θα στηριχθεί  στην υψηλή τεχνολογία του και στην εξακριβωμένη ασφάλεια του. Το εθνικό σύστημα υγείας θα εξοικονομήσει πόρους και το κοινωνικό σύνολο θα έχει πρόσβαση στο αγαθό της φαρμακευτικής περίθαλψης».

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – ΕΔΩ

ΥΓΕΙΑ

Πώς θα τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό στα νοσοκομεία της Ελλάδας – Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟ

Μια νέα σειρά έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό έκανε γνωστά το απόγευμα της Παρασκευής (31/07) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα οποία ανακοινώθηκαν μετά από την «έκρηξη» κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την προστασία των νοσηλευόμενων ασθενών, το υπουργείο Υγείας απέστειλε στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) εγκύκλιο με οδηγίες προς τα νοσοκομεία της χώρας.

Η εγκύκλιος, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, προβλέπει μεταξύ άλλων την αναστολή των επισκεπτηρίων σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – ΕΔΩ

Συνέχισε να διαβάζεις

ΥΓΕΙΑ

Άνθρωποι που δεν νόσησαν από κορωνοϊό έχουν αντισώματα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟ

Τo ανοσοποιητικό σύστημα ορισμένων ανθρώπων που δεν έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό μπορεί να είναι θωρακισμένο απέναντι στο μικρόβιο και σε περίπτωση που αυτοί νοσούσαν οι επιπτώσεις δεν θα ήταν τόσο σοβαρές, αναφέρει νέα έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, κατέληξε στο συμπέρασμα πως μεταξύ ενός δείγματος 68 υγιών ενηλίκων στην Γερμανία που δεν είχαν εκτεθεί στον κορωνοϊό, το 35% είχε στο αίμα του κύτταρα που ήταν αντιδραστικά στον ιό.

Τα κύτταρα «Τ» είναι μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθούν στην προστασία του σώματος από τις μολύνσεις.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – ΕΔΩ

Συνέχισε να διαβάζεις

ΥΓΕΙΑ

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους – Έκτακτα μέτρα σε μπαρ, γάμους, βαφτίσια

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟ

Συναγερμός επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού και κυρίως στο εσωτερικό. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων, από την ακύρωση των πανηγυριών μέχρι τους γάμους και τα βαφτίσια.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Σημειώνεται ότι ο κορωνοϊός σαρώνει τον πλανήτη, καθώς καταγράφονται σχεδόν 700.000 νεκροί και πάνω από 17.000.000 κρούσματα.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – ΕΔΩ

Συνέχισε να διαβάζεις