Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Apple μάχεται για την φυλετική ισότητα με διάφορα νέα projects

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ένα σύνολο από νέα projects στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Racial Equity and Justice (REJI) ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στην εξάλειψη των συστημικών εμποδίων στις ευκαιρίες και στην καταπολέμηση των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι έγχρωμες κοινότητες.

Τα projects περιλαμβάνουν το Propel Center, έναν παγκόσμιο κόμβο καινοτομίας και μάθησης για πανεπιστήμια HBCUs και την ακαδημία “Apple Developer” για coding και νέες τεχνολογίες η οποία θα βοηθήσει τους έγχρωμους επιχειρηματίες.

Η πρωτοβουλία βασίζεται στο project της Apple για την προώθηση της φυλετικής ισότητας στην εκπαίδευση, την οικονομία και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Η Lisa Jackson αντιπρόεδρος της Apple για το περιβάλλον, την πολιτική και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες ηγείται της πρωτοβουλίας.

Η Apple συνεισφέρει 25 εκατομμύρια δολάρια στο Propel Center, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει την επόμενη γενιά διαφορετικών ηγετών, παρέχοντας καινοτόμα προγράμματα σπουδών, υποστήριξη τεχνολογίας, ευκαιρίες καριέρας και προγράμματα υποτροφιών. Το Propel Center θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών κομματιών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, των γεωργικών τεχνολογιών, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ψυχαγωγικών τεχνών, της ανάπτυξης εφαρμογών, της επαυξημένης πραγματικότητας, της προετοιμασίας για καλή σταδιοδρομία και της επιχειρηματικότητας. Οι ειδικοί της Apple θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών και θα παρέχουν συνεχή καθοδήγηση και υποστήριξη μάθησης, καθώς και θα προσφέρουν ευκαιρίες πρακτικής άσκησης.

Επίσης μέσα στην χρονιά η Apple θα ανοίξει μια ακαδημία “Apple Developer” στο Detroit. Η ακαδημία έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώσει τους νέους έγχρωμους επιχειρηματίες, βοηθώντας τους να καλλιεργήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για θέσεις εργασίας στην ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία των εφαρμογών iOS. Σε συνεργασία με το Michigan State University, τα μαθήματα της Apple Developer Academy θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους μαθητές στο Detroit, ανεξάρτητα από το ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο ή εάν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο coding.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αφήστε μια Aπάντηση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Slack: Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη μετατροπή σε Emoji

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Τα Emoji είναι παντού πλέον. Σε πολλές εφαρμογές – όπως το Slack – δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα απλό emoticon βασισμένο σε κείμενο όπως “:)” ή “:D” χωρίς να μεταφραστεί αυτόματα σε μια μικροσκοπική εικόνα emoji. Ευτυχώς, το Slack σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στο desktop ή στον web client. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις που χρειάζονται.

Πρώτα, θα πρέπει να ανοίξετε το “Slack Preferences”. Προς το παρόν, φαίνεται ότι δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στο Slack για κινητά, επομένως θα σας μιλήσουμε μόνο για τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε από το desktop ή από τον web client του Slack. Στην εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας των Windows, κάντε κλικ στο κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε File > Preferences. Ή μπορείτε να πατήσετε Ctrl + Comma.

Στην εφαρμογή Slack για Mac ή εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή σε web browser, κάντε κλικ στο όνομα του workspace στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε “Preferences”. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Command + Comma στο Mac για να ανοίξετε τα “Preferences”.

Στο μενού “Preferences”, επιλέξτε “Messages & media” από το sidebar.

Στα preferences “Messages and media”, κάντε scroll προς τα κάτω στην ενότητα “Emoji” και καταργήστε την επιλογή από το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο “Convert my typed emoticons into emoji”.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Malware FreakOut: Μολύνει “Linux hosts” που τρέχουν ευάλωτα software

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Μια ενεργή κακόβουλη καμπάνια στοχεύει επί του παρόντος συσκευές Linux που τρέχουν software με κρίσιμες ευπάθειες. Ο σκοπός της είναι να μολυνθούν συστήματα που τρέχουν ευάλωτες εκδόσεις του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος TerraMaster, του Zend Framework (Laminas Project) ή του Liferay Portal με το malware FreakOut, βοηθώντας στην ανάπτυξη μιας ευρείας καμπάνιας κυβερνοεπιθέσεων.

Χτυπώντας” unpatched συστήματα Linux

Ο κοινός λόγος που και οι τρεις λύσεις software είναι στόχος της τρέχουσας καμπάνιας του FreakOut είναι ότι όλες έχουν μια μεγάλη βάση χρηστών και εξακολουθούν να είναι ευάλωτες σε κάποια ευπάθεια.

Το Zend Framework είναι μια συλλογή επαγγελματικών πακέτων PHP που καλύπτουν πάνω από 570 εκατομμύρια εγκαταστάσεις. Η έκδοση 3.0.0, ωστόσο, έχει ένα κρίσιμο σφάλμα (CVE-2021-3007) που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να επιτευχθεί απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα.

Το Liferay Portal είναι μια πλατφόρμα για προγραμματιστές Java για τη δημιουργία υπηρεσιών, user interfaces, την προσαρμογή εφαρμογών ή για την υλοποίηση έτοιμων. Όλες οι ανοιχτού κώδικα εκδόσεις Community πριν από την 7.2.1 έχουν μια κρίσιμη ευπάθεια (CVE-2020-7961) που επιτρέπει την απομακρυσμένη εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook Messenger vs WhatsApp: Ποιο είναι χειρότερο για το απόρρητο;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Τις τελευταίες μέρες, το WhatsApp έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων, λόγω των ζητημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με το απόρρητο των χρηστών. Ωστόσο, αυτό το σκάνδαλο έστρεψε την προσοχή και στις πρακτικές αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων άλλων εφαρμογών του Facebook. Για παράδειγμα, το Facebook Messenger, ένα από τα πιο δημοφιλή chat apps έχει, επίσης, κατακριθεί για τον τρόπο που διαχειρίζεται το απόρρητο των χρηστών του.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή παρακολουθεί την ακριβή τοποθεσία, διαβάζει τα προσωπικά μηνύματα και σαρώνει το ημερολόγιο.

Ο ειδικός ασφαλείας και ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας Digital Barriers, Zak Doffman, μίλησε πρόσφατα για τους ανησυχητικούς όρους απορρήτου του Facebook Messenger.

Ο Doffman δεν δίστασε να πει ότι η συλλογή δεδομένων του Messenger είναι “πολύ πιο ανησυχητική” από αυτή του WhatsApp.

Την περασμένη εβδομάδα, το WhatsApp δέχτηκε πολλές αρνητικές κριτικές λόγω των αλλαγών στους όρους υπηρεσίας, που του επιτρέπουν να μοιράζεται περισσότερα δεδομένα χρηστών με το Facebook.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Best Of Network

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ33 mins ago

Κομμωτές Θεσσαλονίκης: “Δεν πηγαίνει ο κόσμος στα κομμωτήρια”

Απειλή αποδεικνύονται οι «πλανόδιοι» κομμωτές για τους επιχειρηματίες με κομμωτήρια, καθώς οι επιπλέον δύο εβδομάδες lockdown από τις αρχές του...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 hour ago

Θα συνεχίσουν την επιθετική πολιτική κατά της Κίνας οι ΗΠΑ

Η επόμενη διευθύντρια των αμερικανικών Υπηρεσιών Πληροφοριών (DNI) Αβρίλ Χέινς δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα παραμείνει «απολιτική» και θα αποκαταστήσει την...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 hour ago

Ζήτημα ωρών η αλλαγή εξουσίας στις ΗΠΑ: Όλα έτοιμα για την ορκωμοσία Μπάιντεν – Πού θα είναι ο Τραμπ;

Ζήτημα ωρών είναι πλέον η αλλαγή της εξουσίας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ενόσω ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται αύριο να...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 hour ago

Η έκθεση εμβολιασμών εκθέτει την κυβέρνηση! Στον πάτο η Ελλάδα

Το επιτελικό χάος στον σχεδιασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς των Ελλήνων αποτύπωνεται διεθνώς. Στην έκθεση που δημοσιεύει η...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 hour ago

Η τραγική ιστορία και η άνιση μάχη του αστέγου που βρέθηκε νεκρός

Μήνυμα για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών του δήμου Ηρακλείου έστειλε η αρμόδια αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη. Δείτε ολόκληρο το άρθρο:...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ NEWSWAY ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ