Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό: “Πράσινο φως” για το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

Το πρώτο βήμα για τη συνολική διαμόρφωση του ενιαίου χώρου του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό έγινε μετά την έγκριση της μελέτης για τη διαμόρφωσή του.

Κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) που πραγματοποιήθηκε στις 13.01.2021 υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, εγκρίθηκε η μελέτη για τη διαμόρφωση τμήματος του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής στο Ελληνικό.  Με αυτή την έγκριση ουσιαστικά γίνεται το πρώτο καθοριστικό βήμα για τη συνολική διαμόρφωση  του ενιαίου χώρου του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό.

 

Ειδικότερα, το εν λόγω τμήμα έχει έκταση που αγγίζει τα 75.000 τ.μ. και εντός των ορίων του βρίσκονται τα 3 υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού (Χασάνι), τα οποία έχουν κηρυχτεί Νεότερα Μνημεία. Η μελέτη βασίζεται σε λειτουργικές, αρχιτεκτονικές και οικολογικές αρχές σχεδιασμού (π.χ. επανάχρηση των υλικών αποξήλωσης, ιδιαίτερα των δαπέδων από σκυρόδεμα) και στοχεύει:

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αφήστε μια Aπάντηση

ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Μπεκατώρου: Μιλήστε! Δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που κακοποιήθηκε

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Σοφία Μπεκατώρου: Μιληστε! Δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που κακοποιήθηκε. «Δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση» είπε η Σοφία Μπεκατώρου στις πρώτες δηλώσεις της, μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, που προκάλεσαν αποτροπιασμό στο Πανελλήνιο.

Η Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από την Γενικη Γραμματεία Αθλητισμού, αναφέρθηκε στη στήριξη του κόσμου, μετά τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε το 1998, ενώ κάλεσε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί την οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, να μιλήσουν.

«Με τα μηνύματά σας μου δώσατε μεγάλο κουράγιο να αποκαλύψω και να διαχειριστώ την τραυματική εμπειρία που είχα» τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου, προσθέτοντας: «Η προσπάθεια που έχουμε κάνει με όλους τους αθλητές ιστιοπλοΐας αφορά στο να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας. Η δική μου εμπειρία δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης των αθλητών».

Η Ολυμπιονίκης δήλωσε πως «δεν ήταν καθόλου εύκολο να βγω και να μιλήσω» και ότι «δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που κακοποιήθηκε».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί την οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, να μιλήσουν και να καταγγείλουν τους υπεύθυνους.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

ΥΕΝ: 3 εκατ. ευρώ για τη λειψυδρία στα νησιά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Ο προγραμματισμός έργων της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τα άνυδρα νησιά, συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και στην οποία συμμετείχαν η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, και υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης Μελετών, Έργων, Φυσικών Πόρων και Ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίσθηκε ότι το 2020 έγιναν έργα προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας, ενώ επισημάνθηκε ότι εντός του 2021 ολοκληρώνονται τα κατάλληλα έργα ύδρευσης στα Κατάπολα Αμοργού και στην περιοχή Γροίκος Πάτμου, αλλά θα δημοπρατηθούν και άλλα τρία έργα για το Καστελλόριζο.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν αιτήματα και ανάγκες, ιδίως μικρών νησιών όπως οι Παξοί, ο Καστός, η Γαύδος, η Κύθνος και η Χάλκη, ώστε να εξασφαλιστεί η αυτονομία τους σε αποθέματα νερού.

«Αξιοποιούμε τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας και καινοτομίας για να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη πόσιμου νερού στα νησιά μας με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού του περιβάλλοντος» δήλωσε ο Υπουργός σχολιάζοντας το έργο που έχει παραχθεί ως τώρα στον κρίσιμο τομέα της διασφάλισης αποθεμάτων πόσιμου νερού σε νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πολυανθεκτικά μικρόβια ανακαλύφθηκαν στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο της Σαντορίνης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Σύμφωνα με έρευνα ομάδας από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το υποθαλάσσιο ηφαίστειο στην Σαντορίνη αποτελεί όαση για μικρόβια με πολυανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά.

Αν και αυτό ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η πρόσφατη έρευνα Ελληνικής Επιστημονικής ομάδας από το ΕΛΚΕΘΕ και το ΕΚΠΑ που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports» του Nature group, έδειξε ότι πράγματι το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος, 7 χιλιόμεττρα BA από τη Σαντορίνη, φιλοξενεί βακτήρια που διαθέτουν τους κατάλληλους γενετικούς μηχανισμούς ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικά.

Την τελευταία δεκαετία παρατηρείται μια έντονη ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας λόγω της αύξησης των πολυανθεκτικών μικροβίων και των επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία μολυσματικών ασθενειών.

Η αύξηση αυτή φαίνεται να έρχεται ως συνέπεια της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών σκευασμάτων με τα περιστατικά ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια να έχουν αυξηθεί ανησυχητικά. Πως μπορεί όμως να προκύπτει αυτή η ανθεκτικότητα; Είναι όντως αποκλειστικά θέμα ανθρώπινης παρέμβασης; Κι όμως, οι μηχανισμοί αυτοί είναι πολύ πιο παλιοί από όσο φανταζόμαστε.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Best Of Network

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ12 mins ago

Ολόκληρο το βίντεο ντοκουμέντο της άγριας επίθεσης στον σταθμάρχη από τους ανήλικους

Στο βίντεο φαίνονται όλες οι κινήσεις των δύο αδερφών από τη στιγμή που κατέβηκαν από το τρένο. Από τις εικόνες,...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ37 mins ago

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία και αύριο

Σήμερα, για τρίτη μέρα στη σειρά Διόνυσος, Ιπποκράτειος Πολιτεία και Εκάλη ήρθαν αντιμέτωπες με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια. Έτσι, με...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ41 mins ago

Θεμιστοκλέους: Έχουν εμβολιαστεί 84.639 πολίτες

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες που έχουν ιδιαίτερα χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων του νέου εμβολίου κατά του κορονοϊού...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ42 mins ago

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Κόντου

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 94 ετών άφησε η ηθοποιός Πόπη Κόντου. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ56 mins ago

Μπεκατώρου: Θέλουμε να καθαρίσουμε το τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την συμπαράσταση που της έδωσε είπε η Σοφία Μπεκατώρου σε δηλώσεις έξω από την Γενική Γραμματεία...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ NEWSWAY ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ