Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Airbnb: Εκτός Ουάσιγκτον όσοι σχεδιάζουν επίθεση στην ορκωμοσία Μπάιντεν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

Λίγο πριν την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που θα λάβει χώρα στις 20 Ιανουαρίου, η Airbnb λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει τις λεγόμενες ομάδες μίσους των ΗΠΑ, όπως οι Proud Boys, να βρεθούν στην Ουάσιγκτον και να προκαλέσουν ταραχές εκείνη τη μέρα. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικιάσεως κατοικιών ετοίμασε ένα σχέδιο με την ονομασία «Capitol Safety».

Όπως ανακοίνωσε στις 11 Ιανουαρίου η Airbnb, διαγράφει τους λογαριασμούς όσων έχουν κατονομαστεί όχι μόνο από τις δυνάμεις ασφαλείας αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης ως επλεκόμενοι στην επίθεση στο Καπιτώλιο. Επιπλέον, όσοι επισκεφθούν την αμερικανική πρωτεύουσα, διαμείνουν σε ακίνητο που ενοικιάζεται μέσω της εταιρίας και είναι μέλη ομάδων μίσους ή σχεδιάζουν βιαιοπραγίες κατά την ορκωμοσία του Μπάιντεν, μπορεί να υποστούν νομικές συνέπειες από την Airbnb.

Πρόκειται για μια ακόμη από τις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες που αποφασίζουν να πάρουν θέση εμπράκτως και να αντιταχθούν στην προσπάθεια δημιουργίας ταραχών σε βάρος των δημοκρατικών διαδικασιών στην Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία επεσήμανε στη σχετική της ανακοίνωση τα εξής: «Όταν μαθαίνουμε από μέσα ενημέρωσης ή πηγές επιβολής του νόμου τα ονόματα ατόμων που επιβεβαιώθηκαν ότι ήταν υπεύθυνα για τη βίαιη εγκληματική δραστηριότητα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, διερευνούμε εάν αυτά τα άτομα έχουν λογαριασμό στην Airbnb. Αυτό περιλαμβάνει την παραπομπή στα αρχεία καταγραφής συλλήψεων της 6ης Ιανουαρίου της αστυνομίας D.C. Metro. Εάν τα άτομα έχουν λογαριασμό στην Airbnb, αναλαμβάνουμε δράση, η οποία περιλαμβάνει την απαγόρευση της χρήσης της πλατφόρμας.»

Επιπλέον, η Airbnb εξετάζει τις κρατήσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή DC. Εάν κάποιος που σχετίζεται με μια ομάδα μίσους κάνει κράτηση, η εταιρεία θα ακυρώσει αυτήν την κράτηση και θα αποκλείσει το άτομο που την έκανε. Μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά την πλήρη λίστα με τις ενέργειες που πραγματοποιεί η Airbnb στο επίσημο site της.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αφήστε μια Aπάντηση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Slack: Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη μετατροπή σε Emoji

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Τα Emoji είναι παντού πλέον. Σε πολλές εφαρμογές – όπως το Slack – δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα απλό emoticon βασισμένο σε κείμενο όπως “:)” ή “:D” χωρίς να μεταφραστεί αυτόματα σε μια μικροσκοπική εικόνα emoji. Ευτυχώς, το Slack σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στο desktop ή στον web client. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις που χρειάζονται.

Πρώτα, θα πρέπει να ανοίξετε το “Slack Preferences”. Προς το παρόν, φαίνεται ότι δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στο Slack για κινητά, επομένως θα σας μιλήσουμε μόνο για τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε από το desktop ή από τον web client του Slack. Στην εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας των Windows, κάντε κλικ στο κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε File > Preferences. Ή μπορείτε να πατήσετε Ctrl + Comma.

Στην εφαρμογή Slack για Mac ή εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή σε web browser, κάντε κλικ στο όνομα του workspace στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε “Preferences”. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Command + Comma στο Mac για να ανοίξετε τα “Preferences”.

Στο μενού “Preferences”, επιλέξτε “Messages & media” από το sidebar.

Στα preferences “Messages and media”, κάντε scroll προς τα κάτω στην ενότητα “Emoji” και καταργήστε την επιλογή από το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο “Convert my typed emoticons into emoji”.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Malware FreakOut: Μολύνει “Linux hosts” που τρέχουν ευάλωτα software

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Μια ενεργή κακόβουλη καμπάνια στοχεύει επί του παρόντος συσκευές Linux που τρέχουν software με κρίσιμες ευπάθειες. Ο σκοπός της είναι να μολυνθούν συστήματα που τρέχουν ευάλωτες εκδόσεις του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος TerraMaster, του Zend Framework (Laminas Project) ή του Liferay Portal με το malware FreakOut, βοηθώντας στην ανάπτυξη μιας ευρείας καμπάνιας κυβερνοεπιθέσεων.

Χτυπώντας” unpatched συστήματα Linux

Ο κοινός λόγος που και οι τρεις λύσεις software είναι στόχος της τρέχουσας καμπάνιας του FreakOut είναι ότι όλες έχουν μια μεγάλη βάση χρηστών και εξακολουθούν να είναι ευάλωτες σε κάποια ευπάθεια.

Το Zend Framework είναι μια συλλογή επαγγελματικών πακέτων PHP που καλύπτουν πάνω από 570 εκατομμύρια εγκαταστάσεις. Η έκδοση 3.0.0, ωστόσο, έχει ένα κρίσιμο σφάλμα (CVE-2021-3007) που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να επιτευχθεί απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα.

Το Liferay Portal είναι μια πλατφόρμα για προγραμματιστές Java για τη δημιουργία υπηρεσιών, user interfaces, την προσαρμογή εφαρμογών ή για την υλοποίηση έτοιμων. Όλες οι ανοιχτού κώδικα εκδόσεις Community πριν από την 7.2.1 έχουν μια κρίσιμη ευπάθεια (CVE-2020-7961) που επιτρέπει την απομακρυσμένη εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook Messenger vs WhatsApp: Ποιο είναι χειρότερο για το απόρρητο;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

ΣΤΙΣ

ΑΠΟ

Τις τελευταίες μέρες, το WhatsApp έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων, λόγω των ζητημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με το απόρρητο των χρηστών. Ωστόσο, αυτό το σκάνδαλο έστρεψε την προσοχή και στις πρακτικές αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων άλλων εφαρμογών του Facebook. Για παράδειγμα, το Facebook Messenger, ένα από τα πιο δημοφιλή chat apps έχει, επίσης, κατακριθεί για τον τρόπο που διαχειρίζεται το απόρρητο των χρηστών του.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή παρακολουθεί την ακριβή τοποθεσία, διαβάζει τα προσωπικά μηνύματα και σαρώνει το ημερολόγιο.

Ο ειδικός ασφαλείας και ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας Digital Barriers, Zak Doffman, μίλησε πρόσφατα για τους ανησυχητικούς όρους απορρήτου του Facebook Messenger.

Ο Doffman δεν δίστασε να πει ότι η συλλογή δεδομένων του Messenger είναι “πολύ πιο ανησυχητική” από αυτή του WhatsApp.

Την περασμένη εβδομάδα, το WhatsApp δέχτηκε πολλές αρνητικές κριτικές λόγω των αλλαγών στους όρους υπηρεσίας, που του επιτρέπουν να μοιράζεται περισσότερα δεδομένα χρηστών με το Facebook.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Best Of Network

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ22 mins ago

Βιλερμπάν-Ολυμπιακός 93-101 (ΤΕΛΙΚΟ)

Η «τρίποντη-βόμβα» του Κώστα Σλούκα σχεδόν στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας έστειλε τον αγώνα στην παράταση (86-86κ.α.), όπου οι «ερυθρόλευκοι»...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ29 mins ago

Ιταλία: Η Γερουσία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Κόντε

Η ιταλική γερουσία έδωσε πριν λίγο ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε. Πιο αναλυτικά, 156 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ, 140...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ35 mins ago

Όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης κατά της Covid-19

http://<iframe width=”714″ height=”402″ src=”https://www.youtube.com/embed/Ugy197ymjIg” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe> Δείτε ολόκληρο το άρθρο: – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ54 mins ago

Η διεμφυλική υπουργός, τα δάκρυα του Μπάιντεν και οι ύποπτοι εθνοφρουροί

Ο Τζο Μπάιντεν πρότεινε μια διεμφυλική καθηγήτρια παιδιατρικής για υφυπουργό ΥγείαςIστορική απόφαση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Με δάκρυα στα...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 hour ago

Κομμωτές Θεσσαλονίκης: “Δεν πηγαίνει ο κόσμος στα κομμωτήρια”

Απειλή αποδεικνύονται οι «πλανόδιοι» κομμωτές για τους επιχειρηματίες με κομμωτήρια, καθώς οι επιπλέον δύο εβδομάδες lockdown από τις αρχές του...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ NEWSWAY ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ