Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Στις 235 οι προγραμματισμένες αφίξεις διεθνών πτήσεων στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Φτάνουν από το πρωί στα αεροδρόμια της Ελλάδας διεθνείς πτήσεις στο πλαίσιο του οριστικού…

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή:
www.newsbeast.gr

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Η προθεσμία για τις νέες αιτήσεις – Έρχεται και τρίτος γύρος

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟ

Μία νέα αίτηση χορήγησης καλούνται να κάνουν οι 100.000 επιχειρηματίες οι οποίοι ήταν επιλέξιμοι για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 2.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που πήρε αριθμό ΦΕΚ το βράδυ της Παρασκευής, οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν έως τις 15 Ιουλίου.

Πανελλαδικές: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες – «Ασανσέρ» οι βάσεις εισαγωγής
Το Υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να ανοίξει την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ My Business Support έως τη Δευτέρα, ενώ όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στόχος είναι οι πληρωμές να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Έρχεται και τρίτος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής
Τα «χαρτιά» του αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Ιουλίου το υπουργείο Οικονομικών, γα τον τρίτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Έτσι, σχεδιάζεται ένας νέος κύκλος ενισχύσεων υπό τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, διαπιστώνοντας πως το μέτρο οδηγεί σε άμεση ανάσα ρευστότητας στην οικονομία, λειτουργώντας πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα παραδοσιακά κανάλια δανεισμού.

Ο τρίτος κύκλος, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, αναμένεται τον Αύγουστο, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που θα προκύψουν το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου, με τις πληρωμές να ακολουθούν στο διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά την τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι αν υλοποιηθεί αυτό θα γίνει τον Αύγουστο καθώς αυτό «θα εξαρτηθεί και από το πόσα χρήματα θα εκταμιευθούν» στην δεύτερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Όπως είπε «ολοκληρώνεται η δεύτερη επιστρεπτέα προκαταβολή με δυνητικούς δικαιούχους 100.000, είναι λιγότεροι από ό,τι περιμέναμε καθώς η δική μας εκτίμηση ήταν ότι θα μπορούσαν να μπουν μέχρι 300.000 επιχειρήσεις» προσθέτοντας ότι η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Σημείωσε, δε, ότι «7.000 ξενοδοχεία είναι μεταξύ των δικαιούχων της 2ης επιστρεπτέας προκαταβολής».

Νέα δέσμη μέτρων
Νέα δέσμη μέτρων στήριξης της οικονομίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Αφορούν τη μείωση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων, την πραγματοποίηση γ΄κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής, την ενίσχυση των εποχικών επιχειρήσεων και κίνητρα για την απασχόληση.

«Είμαι σε θέση σήμερα να ανακοινώσω μια ακόμα δέσμη μέτρων στήριξης του κόσμου της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ, τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά με θέμα: «Σε νέα αδιέξοδα στην οικονομία και την εργασία οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης» στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού».

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα εξής:

Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις, των οποίων ο τζίρος του πρώτου εξαμήνου είναι κατά 35% μειωμένος από τον αντίστοιχο του πρώτου εξαμήνου του 2019. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η μείωση της προκαταβολής φόρους θα κυμαίνεται από το 30% στο 70%
Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις. Είναι οι επιχειρήσεις, οι οποίες καταγράφουν τουλάχιστον το 50% του τζίρου τους το τρίτο τρίμηνο του έτους. Όλες, δηλαδή, οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν φέτος προκαταβολή
Μισή προκαταβολή θα καταβάλλουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ. Συνολικά, πρόκειται για μία παρέμβαση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου
Πραγματοποιείται γ’ κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Αυτή θα αφορά πλέον και ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή. Δηλαδή, ανθρώπους με εποχικά καταλύματα, σε δραστηριότητες του τουριστικού κλάδου. Θα καταβάλλεται με βάση τον τζίρο Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου.
Η επιδότηση κατά 60% από την Πολιτεία όλων των εργοδοτικών εισφορών στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» επεκτείνεται και για τον Αύγουστο και για τον Σεπτέμβριο και για τον Οκτώβριο. Η παρέμβαση έχει ύψος περίπου 600 εκατομμύρια.
Οι εποχικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος. Είναι άλλα 600 εκατομμύρια.
Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής της σύμβασης των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.

ΠΗΓΗ :
patrastimes.gr

Συνέχισε να διαβάζεις

ΕΛΛΑΔΑ

Ιάματα της φύσης μέσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς περιβάλλον

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟ

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας, με αναβαθμισμένες κτιριακές υποδομές και παρεχόμενες υπηρεσίες, ξεκίνησε την 1η Ιουλίου η λειτουργία του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων του δήμου Καβάλας, με μια μικρή καθυστέρηση σε σχέση με άλλες χρονιές, εξαιτίας των απαγορευτικών μέτρων λόγω κορωνοϊού. Πλέον, ωστόσο, το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων -επίσημα αναγνωρισμένο μέλος του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας- είναι καθόλα έτοιμο να υποδεχθεί και φέτος εκατοντάδες λουόμενους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι, μετά τη φετινή λουτρική περίοδο, το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων εισέρχεται σε μια νέα εποχή καθώς έχει εγκριθεί το συνολικό πρόγραμμα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του, συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, επιτρέποντας πλέον τη συνεχή δωδεκάμηνη λειτουργία του.

Μέχρι σήμερα, η λειτουργία του πηλοθεραπευτηρίου ήταν δυνατή μόνο το καλοκαίρι. Με την υλοποίηση της νέας μελέτης, όλες οι εγκαταστάσεις θα κλείσουν, θα εκσυγχρονιστούν εκ βάθρων, θα κατασκευαστούν καινούργιες και θα δημιουργηθούν ατομικοί λουτήρες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους λουόμενους να απολαμβάνουν τις ευεργετικές επιδράσεις της ιαματικής λάσπης όλο το χρόνο.

Η υλοποίηση της μελέτης προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του 2021 και εκτιμάται να ολοκληρωθεί το 2023. Σε αυτό το διάστημα, οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν κανονικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο δήμαρχος Καβάλας και η διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, που διαχειρίζεται τα λασπόλουτρα, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για τη θετική αυτή εξέλιξη καθώς αποτελούσε μια διαχρονική κοινή προσπάθεια όλων των διοικήσεων στο δήμο Καβάλας και τη δημοτική επιχείρηση που ξεκίνησε πριν από δεκατρία χρόνια για να μπει από φέτος σε τροχιά υλοποίησης.

Η φετινή λουτρική περίοδος, λόγω των ειδικών συνθηκών, θα διαρκέσει δυο μήνες, ωστόσο από τους εμπλεκόμενους γίνονται προσπάθειες να την εξαντλήσουν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, αν οι καιρικές και λοιπές συνθήκες το επιτρέψουν.

Τα ιάματα της φύσης δίπλα στην ιστορία

Η φημισμένη αρχαία πόλη των Φιλίππων και η ευρύτερη περιοχή της δεν είναι μόνο ένας ιστορικός τόπος, ενταγμένος πλέον στο Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Είναι ένας τόπος, όπου ο χριστιανισμός συναντάει το αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και το ανθρώπινο σώμα αναγεννάται μέσα από ένα πανάρχαιο υλικό, τη λάσπη. Στους Φιλίππους, ο θεραπευτικός πηλός συνδυάζεται άριστα με το ιαματικό νερό παρέχοντας την απαραίτητη φροντίδα και θεραπεία που χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του πηλού -ή τις λάσπης όπως τη λένε οι ντόπιοι- στον ανθρώπινο οργανισμό είχαν γίνει γνωστές από τα οθωμανικά χρόνια και ακόμα παλιότερα. Η γιαγιά Ευδοκία θυμόταν μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής της μαρτυρίες της δικής της γιαγιάς, της Μαρούδας, που ταξίδεψαν από γενιά σε γενιά, σύμφωνα με τις οποίες ένας κτηνοτρόφος στην περιοχή των σημερινών Κρηνίδων είχε μια αγελάδα που χτυπήθηκε από αρρώστια και ήταν έτοιμη να πεθάνει. Κάποιο πρωινό βρήκε την αγελάδα του να επιπλέει μέσα στη λάσπη. Με δυσκολία την έβγαλε και λίγες μέρες μετά η αγελάδα είχε γίνει καλά.

Σήμερα, περισσότερες από οκτώ δεκαετίες, μέσα σε μια κατάφυτη έκταση που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, λειτουργούν τα λασπόλουτρα Κρηνίδων, στην έδρα του πρώην δήμου Φιλίππων και πλέον έδρα της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας. Χιλιάδες άνθρωποι, Έλληνες και ξένοι, κάθε ηλικίας, δέχθηκαν όλα αυτά χρόνια τις ευεργετικές ιδιότητες του πηλού και χάρηκαν την ευεξία που τους παρείχε το μεταλλικό νερό.

Ένα αειφόρο εργαστήρι της φύσης

Το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων ή αλλιώς λασπόλουτρα για τους ντόπιους, αποτελεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια ένα «αειφόρο εργαστήρι της φύσης», που με θαυμαστή ακρίβεια παρασκευάζει το πολύτιμο αυτό υλικό. Κατά το παρελθόν, γεωλογικές, οικολογικές, βιολογικές, χημικές συνθήκες και πολύπλοκοι μεταξύ τους φυσικοί μηχανισμοί στάθηκαν ευνοϊκοί καθώς δημιούργησαν το κατάλληλο περιβάλλον, από το οποίο και μέσα στο οποίο παρασκευάσθηκε και ωρίμασε, με φυσικό τρόπο, ο θεραπευτικός πηλός.

Στις μέρες μας, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων που λειτουργούν με την ευθύνη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, αποτελούν ένα πλήρως οργανωμένο χώρο πηλοθεραπείας αλλά και υδροθεραπείας, στο καθ’ όλα εντυπωσιακό και πλήρως ανακαινισμένο μεταβυζαντινό λουτρό, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες ν’ ακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπείας ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του καθενός.

Η πηλοθεραπεία βασίζεται στη χρήση του λεγόμενου «ώριμου» πηλού. Η εφαρμογή του πηλού είναι δυνατόν να είναι ολική ή μερική, με εμβάπτιση του σώματος σ’ αυτόν ή με επάλειψη. Η θεραπευτική δράση του πηλού είναι διπλή: ασκεί δράση τοπική (στην επιφάνεια του δέρματος) και γενική. Η δράση της πηλοθεραπείας οφείλεται κυρίως σε τρεις παράγοντες: μηχανικό, θερμικό και χημικό.

Κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών επισκέπτονται το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων του δήμου Καβάλας προκειμένου να νιώσουν τις ευεργετικές ιδιότητες της λάσπης. Η συνεχιζόμενη αύξηση των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φανερώνει τα οφέλη που είχαν στο σώμα τους και την υγεία τους όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Να σημειωθεί ότι, τα τελευταία χρόνια, ασφαλιστικά ταμεία όπως ο ΕΟΠΥΥ, ο ΟΓΑ αλλά και η Εργατική Εστία επιδοτούν την πηλοθεραπεία, δίνοντας τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να κάνουν χρήση των υποδομών του αλλά και να διανυκτερεύσουν στις σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του πηλοθεραπευτηρίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ :
www.circogreco.gr

Συνέχισε να διαβάζεις

ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερα τα εισαγόμενα από τα εσωτερικά κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟ

Εννέα είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ΕΟΔΥ, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται στα 3.519, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.

Από αυτά τα επτά είναι εισαγόμενα, έχουν, δηλαδή, καταγραφεί στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 816 (23.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1933 (54.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΠΗΓΗ :
patrastimes.gr

Συνέχισε να διαβάζεις