Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πότε ξεκινούν, ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Δημοσιεύθηκε

στις


Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις θερινές εκπτώσεις, και οι καταστηματάρχες ελπίζουν να δουν την αγορά να παίρνει πάλι… ζωή. Οι θερινές εκπτώσεις 2020 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, που φέτος “πέφτει” στις 19 Ιουλίου 2020.

Σημειώνεται ότι βάσει της νομοθεσίας επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις εξής οκτώ Κυριακές: Την πρώτη των χειμερινών εκπτώσεων, των θερινών εκπτώσεων και του εκπτωτικού δεκαημέρου του Νοεμβρίου. Προβλέπεται επίσης ότι για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μπορούν τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου στις τουριστικές περιοχές των δύο πόλεων.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Οι έμποροι, όμως, ζητούν να μετατεθούν οι ημερομηνίες. Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προ περίπου δύο μηνών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, είχε ζητήσει να μετατοπιστεί για την παρούσα χρονιά η έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων κατά 15 μέρες, δηλαδή αρχές Αυγούστου.

Ο λόγος είναι για να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματά τους που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος, λόγω του κορονοϊού.

Source link

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επέκταση της παρακολούθησης του κορωνοϊού στα λύματα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟ

Σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία θα επεκταθεί το πρόγραμμα παρακολούθησης του κορωνοϊού στα λύματα, το οποίο υλοποιείται στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζονται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η ΕΥΑΘ.

Στόχος της συνεργασίας των τριών φορέων είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα παρακολούθησης του κορωνοϊού στα λύματα, από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – ΕΔΩ

Συνέχισε να διαβάζεις

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν έχουν το Θεό τους: Πωλούν πλαστά αρνητικά τεστ για τον κορονοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟ

Δεν σταματούν πουθενά οι επιτήδειοι ακόμη και τώρα ενώπιον του μεγάλου προβλήματος του κορονοϊού, αφού, όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, στα βόρεια σύνορα της χώρας πωλούν πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών τεστ αντί 30 και 40 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ρεπορτάζ του το MEGA, οι έλεγχοι στον Προμαχώνα έβγαλαν… λαβράκια και εντόπισαν μεγάλη κομπίνα.

Βάσει του ρεπορτάζ, οι ελληνικές αρχές αποκάλυψαν το σχέδιο απατεώνων, οι οποίοι προμηθεύουν πιστοποιητικά, με το ανάλογο αντίτιμο, σε όσους επιθυμούν να περάσουν χωρίς πρόβλημα τα σύνορα.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – ΕΔΩ

Συνέχισε να διαβάζεις

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λιμενικό για τουρκικά αλιευτικά στη Μύκονο: «Μπήκαν στα ελληνικά ύδατα λόγω κακοκαιρίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟ

Με ανακοίνωσή του το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος προχώρησε σε διευκρινίσεις για την παρουσία των τουρκικών αλιευτικών σκαφών κοντά στη Μύκονο.

«Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων», αναφέρει το Λιμενικό.

Ακόμα, το αρχηγείο του Λιμενικού τονίζει ότι «τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι τουρκικά παράλια».

«Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ελληνικών Χωρικών υδάτων», προσθέτει το Λιμενικό.

ΠΗΓΗ :
www.moneypress.gr

Συνέχισε να διαβάζεις